Wyświetlanie 1–24 z 27 wyników
-
Klej spożywczy 22 g Fractal Colors
12,90 złJadalny klej, który pomoże skleić ze sobą części figurek lub przymocować dekoracje do podłoża wypieku. Pomaga w dekorowaniu tortów, ciast, ciastek i wielu innych wypieków. Bardzo wygodny w użyciu.
-
POMARAŃCZA SUSZONA – PLASTER – 100g
19,90 złPomarańcza suszona idealna jako dodatek do herbat i innych napoi. Pomarańcz to owoc wszechstronnie znany ze świeżości, aromatu i orzeźwienia. Suszone owoce to równie interesujący produkt godny polecenia. Aromat suszonej pomarańczy pozwoli na poprawę smaku zwykłej herbaty oraz sprawi, że woda stanie się orzeźwiającym napojem.
-
Syrop glukozowy – Food Colours – 500 g
19,90 złGlukoza spożywcza w płynie od firmy Food Colours. Stosowana jako naturalna substancja słodząca. Jest niezbędnym dodatkiem do lukru plastycznego. Poprawia jego strukturę, sprawiając że masa jest bardziej plastyczna i miękka. Sprawia, że zawarty w masie cukier nie krystalizuje się. Przy pomocy syropu glukozowego można również uplastyczniać czekoladę, czy używać jako słodzika do różnego rodzaju napojów, deserów, wypieków.
-
Klej spożywczy w żelu 26 g Food Colours
14,90 złJadalny klej, który pomoże skleić ze sobą części figurek lub przymocować dekoracje do podłoża wypieku. Pomaga w dekorowaniu tortów, ciast, ciastek i wielu innych wypieków. Nie zmienia smaku sklejonych produktów. Jest bardzo wydajny.
-
Ekstrakt Waniliowy – 50 ml – Pi-NUTS
27,90 złEkstrakt waniliowy Pi-NUTS.
Ekstrakt z wanilii charakteryzuje krótki, czysty skład, w którym znaleźć można również całe ziarenka tej egzotycznej przyprawy. Ekstrakt wanilii pozyskiwany jest poprzez ekstrakcję naturalnego owocu rośliny, nie na drodze syntetycznej. Ziarenka wanilii, czyli serce przyprawy zawierają największą ilość substancji nadających wanilii charakterystyczny smak i zapach. Wygodne w użyciu opakowanie, czyli butelka z pipetą, która pozwala na precyzyjne dozowanie produktu. Dziesięć kropli ekstraktu waniliowego dorównuje esencjonalnością jednej całej lasce wanilii.
-
Izomalt Pi-nuts, 150 g
17,90 złIzomalt, czyli substancja zastępująca cukier. Nie wymaga wchłaniania insuliny przez organizm. Jest odporny na kwasy i ciepło, dobrze współgra z innymi zamiennikami cukru. Nie powoduje próchnicy.
-
PEKTYNA NH 40 g – Food Colours
15,00 złPektyna to naturalna substancja żelująca, stosowana jako zagęstnik i/lub stabilizator. Jest ona pozyskiwana z naturalnych źródeł roślinnych, takich jak jabłka, cytrusy i inne owocowe skórki Idealna do tworzenia tortów musowych oraz monoporcji. Stosowana do galaretek, musów, żelek, glazur, dżemów, polew itp.
-
Klej spożywczy 50 g Fractal Colors
16,50 złJadalny klej, który pomoże skleić ze sobą części figurek lub przymocować dekoracje do podłoża wypieku. Pomaga w dekorowaniu tortów, ciast, ciastek i wielu innych wypieków. Bardzo wygodny w użyciu.
-
Izomalt Fractal colors, 200 g
22,90 złIzomalt, czyli substancja zastępująca cukier. Nie wymaga wchłaniania insuliny przez organizm. Jest odporny na kwasy i ciepło, dobrze współgra z innymi zamiennikami cukru. Nie powoduje próchnicy.
-
Izomalt Fractal colors, 500 g
36,90 złIzomalt, czyli substancja zastępująca cukier. Nie wymaga wchłaniania insuliny przez organizm. Jest odporny na kwasy i ciepło, dobrze współgra z innymi zamiennikami cukru. Nie powoduje próchnicy.
-
AGAR AGAR – roślinna substancja żelująca – 150g – Food Colours
39,90 złNaturalny zamiennik żelatyny w diecie wegańskiej. Po zastygnięciu może być wielokrotnie podgrzewany do postaci płynnej. Zawiera błonnik i nie wymaga chłodzenia przygotowanej z niego potrawy w lodówce. Znajduje zastosowanie w takich deserach jak lody, galaretki, dżemy, marmolady, sosy, dressingi oraz polewy owocowe. Produkt bezbarwny i bezwonny.
-
Klej spożywczy w proszku 20 g Food Colours
12,50 złJadalny klej, który pomoże skleić ze sobą części figurek lub przymocować dekoracje do podłoża wypieku. Pomaga w dekorowaniu tortów, ciast, ciastek i wielu innych wypieków. Nie zmienia smaku sklejonych produktów. Jest bardzo wydajny. Jedną łyżkę proszku należy zmiksować z dziesięcioma łyżkami wody i odstawić na 24 godziny do lodówki. W razie potrzeby można rozcieńczyć wodą.
-
Mąka migdałowa – 500g
27,00 złMąka migdałowa 100% migdałów
Wyprodukowana jest z blanszowanych migdałów. Doskonała do upieczenia makaroników. Nie zawiera żadnych dodatków.
Mąkę migdałową najlepiej przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. -
MASŁO KAKAOWE – 400g – Food Colours
49,90 złCzyste masło kakaowe Pure Cocoa Buttter przeznaczone do produkcji i upłynniania czekolady. Sprawdzi się jako dodatek podczas tworzenia cienkich korpusów czekoladowych. Stosowane jako półprodukt do polew, mas i dekoracji. Najlepiej rozpuszczać w kąpieli wodnej w temperaturze 30-33 stopni Celsjusza.
-
Tyloza Masstex Pure CMC – 50 g
16,00 złSubstancja, która stosowana jest do utwardzania masy. Tyloza pomaga uzyskać gęstość masy także po użyciu płynnych barwników. Można ją stosować również jako klej spożywczy.
-
GLICERYNA cukiernicza – 60 ml – Food Colours
9,90 złGliceryna spożywcza to zalecany składnik do przygotowywania mas cukrowych, już jej niewielki dodatek pomaga zachować elastyczność i wilgotność masy cukrowej, glicerynę spożywczą można również stosować do nasączania ciast i biszkoptów zastępując nią alkohol. Bezbarwna nie zmienia koloru przygotowanych produktów.
-
Cukier z wanilią bourbon – 100 g – Pi-NUTS
14,90 złCukier z wanilią bourbon Pi-NUTS.
Cukier waniliowy to 3,5% zawartości naturalnej wanilii Bourbon z Madagaskaru w 100 g produktu.
Aromatyczna przyprawa, która doskonale podkreśli smak Twoich wypieków i deserów.
Opakowanie cukru waniliowego szczególnie polecane cukiernikom i pasjonatom wypieków.
-
ALBUMINA – białko jaja kurzego – 50g – Food Colours
23,90 złAlbumina – białko jaja kurzego w proszku – stosowana jako alternatywa dla świeżego białka jaja kurzego – do lukru królewskiego, bezy, pianek, stabilnych kremów, dekoracji i innych. Uniwersalne zastosowanie i wysoka wydajność. Albumina pomaga utrzymać kształt i formę makaroników podczas pieczenia. Makaroniki nie rozpływają się w trakcie pieczenia, dzięki czemu zachowują swój charakterystyczny, okrągły kształt.
-
Żelatyna – nabłyszczacz w sprayu – Modecor – 200 ml
37,00 złŻelatyna w sprayu włoskiej firmy Modecor jest pomocna przy ozdabianiu dekoracji cukierniczych. Dzięki niej perfekcyjnie wykończysz wydruki i masy cukrowe. Idealna do szybkiego nadawania połysku większym powierzchniom. Produkt nie ma barwy, smaku ani zapachu oraz nie wpływa na smak produktu końcowego. Produkt bezglutenowy.
-
Żel nabłyszczający – Modecor – przezroczysty, 50 g
9,90 złŻel nabłyszczający na bazie żelatyny. Tworzy delikatną, błyszczącą powłokę na dekorowanych powierzchniach.
Stosowany jest do nakładania na powierzchnię opłatków jadalnych w celu ich zmiękczenia oraz nadania plastyczności
podczas krojenia. Wykazuje właściwości zabezpieczające przed wysychaniem, idealny do pokrywania świeżych owoców.
Stosowany jest również do nabłyszczania masy cukrowej.
-
Tyloza Masstex Pure CMC – 250 g
36,90 złSubstancja, która stosowana jest do utwardzania masy. Tyloza pomaga uzyskać gęstość masy także po użyciu płynnych barwników. Można ją stosować również jako klej spożywczy.
-
Cynamon laski – 100 g – Pi-NUTS
14,90 złCynamon Laski Pi-NUTS.
Cynamon w laskach to produkt, który przyda się w każdej kuchni. Niezwykle aromatyczny – doda potrawą prawdziwej głębi smaku. Ceniony od wieków jako jeden z podstawowych składników potraw orientu, znany jest również ze swoich nieprzeciętnych właściwości zdrowotnych. Każda laska cynamonu ma od 8 do 10 cm długości.
-
Izomalt cukierniczy do dekoracji – Saracino – 500g
28,00 złProfesjonalny izomalt cukierniczy włoskiej firmy Saracino idealny do tworzenia twardych, przezroczystych dekoracji z efektem szkła, lodu itp. Wystarczy rozpuścić go w rondelku na gazie lub w kuchence mikrofalowej, aż do uzyskania konsystencję przezroczystego syropu. Po kilkuminutowym ostygnięciu można go wykorzystać do tworzenia różnorodnych dekoracji przy zastosowaniu odpowiednich technik. Można go odlać na foremkach lub innych formach, uzyskując oryginalne i przejrzyste zdobienia. Można barwić go wodnorozpuszczalnymi barwnikami do żywności.
-
LUKIER KRÓLEWSKI w Proszku – 500g – SARACINO
26,00 złLukier królewski w proszku jest coraz częściej stosowany w cukiernictwie.
Wykorzystuje się go do ozdabiania ciasteczek, tworzenia kwiatów z lukru królewskiego, pokrywania monumentalnych tortów czy tworzenia kreatywnych napisów i dekoracji.
Puder królewski Saracino jest bardzo łatwy w użyciu, wystarczy dodać wodę, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Ma śnieżnobiały, lśniący kolor, ale można go również łatwo pokolorować barwnikami w żelu, lub proszku. Jedynym środkiem ostrożności, jaki należy zastosować, jest sprawdzenie, czy barwniki spożywcze użyte do barwienia nie zawierają gliceryny, ponieważ spowalnia ona schnięcie lukru królewskiego.