Tiul

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

    • TIUL NEUTRALNY jadalny w proszku – Food Colours 30 g

      23,90 
      Tiul jadalny złoty do szybkiego samodzielnego przygotowania Food Colours

      Tiul jadalny to wyjątkowo piękny dodatek stosowany w dekoracji ciast, deserów i innych słodkości. Tiul dzięki swojej zwiewnej strukturze nadaje potrawom delikatności i wyjątkowego wyglądu. Jest bardzo wszechstronny, można go wycinać w różne kształty i rozmiary, tworząc piękne wzory i zdobienia. Dzięki niemu każdy tort weselny będzie prezentował się niepowtarzalnie pięknie.

      Jak zrobić jadalny złoty tiul?

      – Do 100 ml zimnej wody dodać od 6 do 10 g bazy w proszku i blendować około 3 minut

      – Gotową masę równo rozprowadzić na zimnej patelni lub macie silikonowej

      – Wypiekać na patelni do momentu całkowitego wysuszenia i odklejenia się tiulu od powierzchni patelni

      – lub wypiekać w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 120°C przez 20 minut – do momentu odklejania się tiulu od maty

      Aby uzyskać tiul w dowolnym kolorze, należy dodać odpowiedni barwnik.
      Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, chronić przed wilgocią.
      Gotową dekorację można pomalować barwnikiem.

    • TIUL ZŁOTY jadalny w proszku – Food Colours 20 g

      29,99 
      Tiul jadalny złoty do szybkiego samodzielnego przygotowania Food Colours

      Tiul jadalny to wyjątkowo piękny dodatek stosowany w dekoracji ciast, deserów i innych słodkości. Tiul dzięki swojej zwiewnej strukturze nadaje potrawom delikatności i wyjątkowego wyglądu. Jest bardzo wszechstronny, można go wycinać w różne kształty i rozmiary, tworząc piękne wzory i zdobienia. Dzięki niemu każdy tort weselny będzie prezentował się niepowtarzalnie pięknie.

      Jak zrobić jadalny złoty tiul?

      – Do 100 ml zimnej wody dodać od 6 do 10 g bazy w proszku i blendować około 3 minut

      – Gotową masę równo rozprowadzić na zimnej patelni lub macie silikonowej

      – Wypiekać na patelni do momentu całkowitego wysuszenia i odklejenia się tiulu od powierzchni patelni

      – lub wypiekać w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 120°C przez 20 minut – do momentu odklejania się tiulu od maty

      Aby uzyskać tiul w dowolnym kolorze, należy dodać odpowiedni barwnik.
      Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, chronić przed wilgocią.
      Gotową dekorację można pomalować barwnikiem.

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart

    Brak produktów w koszyku.

    Dołącz do listy oczekujących Poinformujemy Cię, gdy produkt pojawi się w magazynie. Podaj poniżej swój poprawny adres e-mail.