Dodatki do żywności

Wyświetlanie 1–16 z 25 wyników

    • Żel nabłyszczający – Modecor – przezroczysty, 50 g

      9,90 

      Żel nabłyszczający na bazie żelatyny. Tworzy delikatną, błyszczącą powłokę na dekorowanych powierzchniach.

      Stosowany jest do nakładania na powierzchnię opłatków jadalnych w celu ich zmiękczenia oraz nadania plastyczności

      podczas krojenia. Wykazuje właściwości zabezpieczające przed wysychaniem, idealny do pokrywania świeżych owoców.

      Stosowany jest również do nabłyszczania masy cukrowej.

    • Żelatyna – nabłyszczacz w sprayu – Modecor – 200 ml

      37,00 

      Żelatyna w sprayu włoskiej firmy Modecor jest pomocna przy ozdabianiu dekoracji cukierniczych. Dzięki niej perfekcyjnie wykończysz wydruki i masy cukrowe. Idealna do szybkiego nadawania połysku większym powierzchniom. Produkt nie ma barwy, smaku ani zapachu oraz nie wpływa na smak produktu końcowego. Produkt bezglutenowy.

    • AGAR AGAR – roślinna substancja żelująca – 150g – Food Colours

      39,90 

      Naturalny zamiennik żelatyny w diecie wegańskiej. Po zastygnięciu może być wielokrotnie podgrzewany do postaci płynnej. Zawiera błonnik i nie wymaga chłodzenia przygotowanej z niego potrawy w lodówce. Znajduje zastosowanie w takich deserach jak lody, galaretki, dżemy, marmolady, sosy, dressingi oraz polewy owocowe. Produkt bezbarwny i bezwonny.

    • ALBUMINA – białko jaja kurzego – 50g – Food Colours

      23,90 

      Albumina – białko jaja kurzego w proszku – stosowana jako alternatywa dla świeżego białka jaja kurzego – do lukru królewskiego, bezy, pianek, stabilnych kremów, dekoracji i innych. Uniwersalne zastosowanie i wysoka wydajność. Albumina pomaga utrzymać kształt i formę makaroników podczas pieczenia. Makaroniki nie rozpływają się w trakcie pieczenia, dzięki czemu zachowują swój charakterystyczny, okrągły kształt.

    • GLICERYNA cukiernicza – 60 ml – Food Colours

      9,90 

      Gliceryna spożywcza to zalecany składnik do przygotowywania mas cukrowych, już jej niewielki dodatek pomaga zachować elastyczność i wilgotność masy cukrowej, glicerynę spożywczą można również stosować do nasączania ciast i biszkoptów zastępując nią alkohol. Bezbarwna nie zmienia koloru przygotowanych produktów.

    • Izomalt cukierniczy do dekoracji – Saracino – 500g

      28,00 

      Profesjonalny izomalt cukierniczy włoskiej firmy Saracino idealny do tworzenia twardych, przezroczystych dekoracji z efektem szkła, lodu itp. Wystarczy rozpuścić go w rondelku na gazie lub w kuchence mikrofalowej, aż do uzyskania konsystencję przezroczystego syropu. Po kilkuminutowym ostygnięciu można go wykorzystać do tworzenia różnorodnych dekoracji przy zastosowaniu odpowiednich technik. Można go odlać na foremkach lub innych formach, uzyskując oryginalne i przejrzyste zdobienia. Można barwić go wodnorozpuszczalnymi barwnikami do żywności.

    • LUKIER KRÓLEWSKI w Proszku – 500g – SARACINO

      26,00 

      Lukier królewski w proszku jest coraz częściej stosowany w cukiernictwie.
      Wykorzystuje się go do ozdabiania ciasteczek, tworzenia kwiatów z lukru królewskiego, pokrywania monumentalnych tortów czy tworzenia kreatywnych napisów i dekoracji.
      Puder królewski Saracino jest bardzo łatwy w użyciu, wystarczy dodać wodę, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Ma śnieżnobiały, lśniący  kolor, ale można go również łatwo pokolorować barwnikami w żelu, lub proszku. Jedynym środkiem ostrożności, jaki należy zastosować, jest sprawdzenie, czy barwniki spożywcze użyte do barwienia nie zawierają gliceryny, ponieważ spowalnia ona schnięcie lukru królewskiego.

    • MASŁO KAKAOWE – 400g – Food Colours

      49,90 

      Czyste masło kakaowe Pure Cocoa Buttter  przeznaczone do produkcji i upłynniania czekolady. Sprawdzi się jako dodatek podczas tworzenia cienkich korpusów czekoladowych. Stosowane jako półprodukt do polew, mas i dekoracji. Najlepiej rozpuszczać w kąpieli wodnej  w temperaturze 30-33 stopni Celsjusza.

    • PEKTYNA NH 40 g – Food Colours

      15,00 

      Pektyna to naturalna substancja żelująca, stosowana jako zagęstnik i/lub stabilizator. Jest ona pozyskiwana z naturalnych źródeł roślinnych, takich jak jabłka, cytrusy i inne owocowe skórki Idealna do tworzenia tortów musowych oraz monoporcji. Stosowana do galaretek, musów, żelek, glazur, dżemów, polew itp.

    • POMARAŃCZA SUSZONA – PLASTER – 100g

      19,90 

      Pomarańcza suszona idealna jako dodatek do herbat i innych napoi. Pomarańcz to owoc wszechstronnie znany ze świeżości, aromatu i orzeźwienia. Suszone owoce to równie interesujący produkt godny polecenia. Aromat suszonej pomarańczy pozwoli na poprawę smaku zwykłej herbaty oraz sprawi, że woda stanie się orzeźwiającym napojem.

    • Syrop glukozowy – Food Colours – 500 g

      19,90 

      Glukoza spożywcza w płynie od firmy Food Colours. Stosowana jako naturalna substancja słodząca. Jest niezbędnym dodatkiem do lukru plastycznego. Poprawia jego strukturę, sprawiając że masa jest bardziej plastyczna i miękka. Sprawia, że zawarty w masie cukier nie krystalizuje się. Przy pomocy syropu glukozowego można również uplastyczniać czekoladę, czy używać jako słodzika do różnego rodzaju napojów, deserów, wypieków.

    • Cukier z wanilią bourbon – 100 g – Pi-NUTS

      14,90 
      Cukier z wanilią bourbon Pi-NUTS.

      Cukier waniliowy to 3,5% zawartości naturalnej wanilii Bourbon z Madagaskaru w 100 g produktu.

      Aromatyczna przyprawa, która doskonale podkreśli smak Twoich wypieków i deserów.

      Opakowanie cukru waniliowego szczególnie polecane cukiernikom i pasjonatom wypieków.

    • Cynamon laski – 100 g – Pi-NUTS

      14,90 
      Cynamon Laski Pi-NUTS.

      Cynamon w laskach to produkt, który przyda się w każdej kuchni. Niezwykle aromatyczny – doda potrawą prawdziwej głębi smaku. Ceniony od wieków jako jeden z podstawowych składników potraw orientu, znany jest również ze swoich nieprzeciętnych właściwości zdrowotnych. Każda laska cynamonu ma od 8 do 10 cm długości.

    • Ekstrakt Waniliowy – 50 ml – Pi-NUTS

      27,90 
      Ekstrakt waniliowy Pi-NUTS.

      Ekstrakt z wanilii charakteryzuje  krótki, czysty skład, w którym znaleźć można również całe ziarenka tej egzotycznej przyprawy. Ekstrakt wanilii pozyskiwany jest poprzez ekstrakcję naturalnego owocu rośliny, nie na drodze syntetycznej. Ziarenka wanilii, czyli serce przyprawy zawierają największą ilość substancji nadających wanilii charakterystyczny smak i zapach. Wygodne w użyciu opakowanie, czyli butelka z pipetą, która pozwala na precyzyjne dozowanie produktu. Dziesięć kropli ekstraktu waniliowego dorównuje esencjonalnością jednej całej lasce wanilii.

    • Izomalt Fractal colors, 200 g

      22,90 

      Izomalt, czyli substancja zastępująca cukier. Nie wymaga wchłaniania insuliny przez organizm. Jest odporny na kwasy i ciepło, dobrze współgra z innymi zamiennikami cukru. Nie powoduje próchnicy.

    • Izomalt Fractal colors, 500 g

      36,90 

      Izomalt, czyli substancja zastępująca cukier. Nie wymaga wchłaniania insuliny przez organizm. Jest odporny na kwasy i ciepło, dobrze współgra z innymi zamiennikami cukru. Nie powoduje próchnicy.

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart
    • × klej spożywczy w proszku Food ColoursKlej spożywczy w proszku 20 g Food Colours 1 × 12,50 

    Kwota: 12,50 

    Zobacz koszykZamówienie

    Dołącz do listy oczekujących Poinformujemy Cię, gdy produkt pojawi się w magazynie. Podaj poniżej swój poprawny adres e-mail.